Prvi dan funkcionalnih proba u TO “Konjarnik”

Prvi dan funkcionalnih proba u TO “Konjarnik”

Vukić, Rakić i Dosković obišli proizvodna postrojenja

Vanja Vukić, direktor “Beogradskih elektrana” i menadžment preduzeća, Dušan Rakić, gradski sekretar za energetiku, kao i delegacija Gradske opštine Zvezdara, na čelu sa predsednikom Mihailom Doskovićem, obišli su danas, 1. oktobra, toplanu “Konjarnik” povodom prvog dana funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja. Prisutni su se uverili da kompletan proizvodni sistem funkcioniše i da je sve spremno za 15. oktobar, zvaničan početak grejne sezone. Tom prilikom obišli su termokomandu odakle se rukovodi radom toplane, proizvodna postrojenja, kao i prepumpnu izmenjivačku stanicu koja je izgrađena za potrebe preuzimanja toplotne energije proizvedene u kompleksu sanitarne deponije “Vinča”. Naime, u toku prošle grejne sezone počelo je preuzimanje energije iz spalionice smeća, čime je kapacitet toplane „Konjarnik“ povećan za dodatnih 56,5 megavata toplotne energije.
Podsećamo, toplana „Konjarnik” je puštena u rad 1976. godine i njena ukupna instalisana snaga je 315 megavata. Iz ovog toplotnog izvora snabdevaju se potrošači iz delova opština Zvezdara, Voždovac i Vračar.
Distributivni sistem grejnog područja Konjarnik čini oko 160 km toplovodne trase i oko 2.300 toplotnih predajnih stanica. Toplotnom energijom snabdeva više od 62.570 stanova i više od 614.500 kvadratnih metara poslovnog prostora i garaža.