Toplana – Voždovac

Distributivni sistem od 114 km toplovodne trase i oko 1.200 predajnih stanica toplotnom energijom snabdeva više od 46.000 stanova i oko 360.000 metara kvadratnih poslovnog prostora i garaža.

Distributivno područje Voždovac toplotnom energijom snabdeva potrošače u delovima opštine Voždovac, duž Ulice vojvode Stepe do Autokomande, kao i deo Tabanovačke, Kraljevačke i Kumodraške, delove naselja Kumodraž 2, Stepa Stepanović,  Braće Jerković, Medaković 2 i 3, Banjica 1 i 2, Miljakovac 1 i 2, Banjica 6,  Stari Košutnjak, Mačkov kamen, deo Dedinja, delove opštine Stari grad (ulice koje se prostiru od Ljutice Bogdana, Dr Milutina Ivkovića i Šekspirove), naselje Avala grad u Resniku, kao i  naselja 25.maj, Dedinje i Centar u Mladenovcu.

Toplana “Voždovac” puštena je u rad 1980. godine. Instalisani kapacitet proizvodnog postrojenja je 232 megavata. Pored toplotne energije za grejanje, toplana proizvodi i toplotnu energiju za pripremu potrošne tople vode.

U sastavu distributivnog područja Voždovac su distributivne mreže toplotnih izvora “Voždovac”, “Miljakovac”, “Medaković”, “Mladenovac”.