Badnje veče – Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada u poseti „Beogradskim elektranama“

Badnje veče – Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada u poseti „Beogradskim elektranama“

Nikodijević najavio realizaciju velikih investicija

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, tradiocionalno je za Badnje veče obišao zaposlene u JKP „Beogradske elektrane“. Kako običaji nalažu, direktor preduzeća Vanja Vukić domaćinski je dočekao goste i zahvalio se svim radnicima koji veče pred najradosniji hrišćanski praznik provode na radnom mestu i brinu da sistem funkcioniše i da su domovi Beograđana topli.

U prazničnoj atmosferi Nikola Nikodijević i izvršni direktori preduzeća na čelu sa direktorom Vukićem uneli su badnjak u prostorije toplane „Novi Beograd“ i pozdravili se sa zaposlenima.
Nikola Nikodijević je svim zaposlenima u javnim komunalnim preduzećima čestitao Badnje veče i Božić, a po tradiciji se putem radio-stanice obratio radnicima „Beogradskih elektrana“.

-Istakao bih da su „Beogradske elektrane“ veoma važne za energetsku stabilnost zemlje i imaju veliki značaj za grad Beograd, ali i Srbiju kao najveći proizvođač toplotne energije. Grad Beograd će zajedno sa ovim preduzećem u narednim godinama unapređivati sistem i radićemo na realizaciji velikih investicija, istakao je Nikodijević i najavio da će od naredne grejne sezone početi prenos 56,5 megavata toplotne energije proizvedene u kompleksu sanitarne deponije Vinča.

Takođe, Nikodijević je napomenuo da je strategija grada Beograda da što veći broj objekata bude priključen na daljinski sistem „Beogradskih elektrana“ i da sva ulaganja imaju za cilj poboljšanje stabilnosti i kvaliteta proizvodnje, kao i isporuke toplotne energije. Prioriteti ovog veoma važnog preduzeća za energetsku stabilnost Srbije i dalje će biti usmereni na sigurnost snabdevanja, ispunjenje ekoloških obaveza, modernizaciju, ekonomsku održivost i dalju realizaciju investicija.
Direktor Vanja Vukić napomenuo je da će „Beogradske elektrane“ tokom noći proizvoditi toplotnu energiju i da će stanovi Beograđana biti topli. Kada su u pitanju velike investicije, kao što je izgradnja toplovoda od najveće srpske termoelektrane „Nikola Tesla A“ do toplane „Novi Beograd“, njihova realizacija biti ubrzana.

U novu godinu moj tim i ja zakoračili smo sa puno entuzijazma, sa velikom željom da napredujemo, da završavmo započete projekte, da otvaramo nove, da se menjamo na bolje, da zaposleni budu motivisani, a korisnici zadovoljniji. JKP „Beogradske elektrane“ su jednan od najznačajnijih stubova energetskog sistema Srbije i daću sve od sebe da ga očuvam i učinim još snažnijim, istakao je Vukić i čestitao pravoslavnim vernicima Božić i poželo da su domovi svih građana ispunjeni radošću.

-Neka Božićni duh u svima nama probudi veru u međusobno poštovanje, praštanje i očuvanje porodičnih vrednosti. Najradosniji praznik provedite u spokoju i ljubavi. Mir Božiji, Hristos se rodi!, poželeo je Vukić.