Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Vanja Vukić primio delegaciju kompanije Power Construction Corporation of China

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Vanja Vukić primio delegaciju kompanije Power Construction Corporation of China

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“ Vanja Vukić primio je danas delegaciju kompanije Power Construction Corporation of China, koja je nosilac projekta izgradnje toplovoda od najveće srpske termoelektrane „Nikola Tesla A“ do toplane „Novi Beograd“.

Već posle samo nekoliko dana od preuzimanja dužnosti, Vukić se u razgovoru sa vodećim predstavnicima kineske korporacije Jang Boom, Gao Jinlinom, vođom projekta, Jou Hongtaom, zemenikom rukovodioca projekta i glavnim inženjerom, kao i stručnjacima „Beogradskih elektrana“ upoznao sa detaljima jednog od trenutno najvećih i najznačajnijih srpskih energetskih projekata.

Svestan njegovog značaja, na osnovu kojeg bi građani Beograda dobijali toplotnu energiju korišćenjem domaćeg resursa – lignita u „TENT A“, a koja bi bila distribuirana toplovodom dužine 29 kilometara i na čijoj bi trasi bile izgrađene tri prepumpne i dve izmenjivačke stanice, Vukić je istakao da dosadašnju realizaciju projekta prate brojni izazovi.

-Moj prvi zadatak nakon imenovanja bio je da krupnim koracima krenem u rešavanje svih problema u vezi sa ovim projektom. Ovo je veliki izazov, ali spreman sam da ga prevaziđem u najkraćem roku jer sam svestan njegovog nacionalnog značaja. Potrebna je bolja sinhronizacija i kooridinacija svih učesnika u projektu. Realizacija je pokrenuta jer nam je zajednički cilj da što pre osetimo pozitivne efekte projekta, a pre svega u stabilnosti snabdevanja građana Beograda toplotnom energijom u narednim godinama, naglasio je Vukić.