Nikola Nikodijević u poseti TO “ Novi Beograd” na Badnje veče

Nikola Nikodijević u poseti TO “ Novi Beograd” na Badnje veče

Tradicionalno na Badnje veče, Nikola Nikodijević, član Privremenog organa grada Beograda uneo je badnjak u najveću srpsku toplanu “Novi Beograd”. Direktor “Beogradskih elektrana” Vanja Vukić dočekao je goste i zahvalio se zaposlenima koji svim danima, a posebno u ovim prazničnim brinu da stanovi Beograđana budu topli.
Direktor Vukić je najavio da će stanivi Beogradjana biti topli u noći izmedju 6. i 7. januara.

Prisutni su obišli termokomandu, mesto sa koga se rukovodi postrojenjima, a Nikodijević se u izjavi za medije osvrnuo na godinu koja je za nama i izrazio zahvalnost svim zaposlenima na čelu sa Vanjom Vukićem koji su velikim zalaganjem i trudom doprineli da grejna sezona 2023/24. bude jedna od najuspešnijih. Do sada nije bilo sistemskim kvarova u proizvodnin pogonima nijedne toplane, a osim nekoliko kvarova na toplovodima, nije bilo većih prekida u isporuci toplotne energije. Tome je doprinela dobra priprema sistema tokom remontnih radova.
Takodje, Nikodijević je naglasio značaj nacionalnih eneregtskih projekata čija realizacija se očekuje u narednom periodu. U pitanju je izgradnja trigenerativnog postrojenja u okviru EXPO 2027, kao i izgradnja toplovoda od Obrenovaca do toplane “Novi Beograd”.
Od značajnijih investicija izdvojio je modernizaciju i rekonstrukciju toplane “Cerak” čija realizacija će doprineti sigurnijoj i kvalitetnijoj isporuci toplotne energije potrošačima, eneretski efikasnijim postrojenjima i značajnom smanienju emisije ugljen dioksida.

Nikodijevic i Vukić, svim pravoslavnim vernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, čestitali su najradoniji hrišćanski praznik sa željom da njihovi domovi budu puni ljubavi, veselja i sloge.

Unošenju badnjaka pristustvovali su i predstavnici menadžmenta preduzeća i sindikalnih organizacija.