Odata počast Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“, poginulom za vreme NATO agresije

Odata počast Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“, poginulom za vreme NATO agresije

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” danas je obeležilo dvadesettreću godišnjicu pogibije kolege Slobodana Trišića za vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i bombardovanja toplane „Novi Beograd“. Tom prilikom članovi porodice Trišić, menadžment „Beogradskih elektrana“, kolege, predstavnici Sindikalne organizacije „Beogradskih elektrana”, predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću.

– Smrt našeg Slobodana, i svih drugih nevinih žrtava tog varvarskog napada na našu zemlju, posebno boli zato što je to rezultat svesnog čina, može se reći i bahatosti moćnika kojima ljudske žrtve i razaranja nisu bili prepreka za ostvarivanje svojih mračnih ciljeva – istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića.

Prema njegovim rečima, tog 4. aprila 1999. godine oduzet je jedan nevin život čoveka koji je kao i mnogo puta do tada marljivo, savesno i pošteno završavao još jedno noćno dežurstvo, brinući o bezbednosti ove toplane. Ni posle 23 godine nema odgovora zašto se to desilo i zašto su meta bili civilni objekti i civili.

– Svaki naš napredak teško bi bio moguć ako se ne bismo sećali naše istorije i prelomnih događaja koji su određivali naš dalji put. Iz ovakvih tragičnih događaja moramo da izvučemo važne pouke, kao pojedinci, kao radnici ovog preduzeća i kao građani ove zemlje i da nikada više ne dozvolimo da nam se slične tragedije dogode. To je naša obaveza prema onima koji su izgubili svoje živote – zaključio je Škrbić. On je podsetio da ljudskost i toplina Slobodana Trišića nikada neće nestati iz sećanja kolega iz „Beogradskih elektrana”.