Odata počast Slobodanu Trišiću , radniku „Beogradskih elektrana“ stradalom tokom NATO bombardovanja

Odata počast Slobodanu Trišiću , radniku „Beogradskih elektrana“ stradalom tokom NATO bombardovanja

Slobodanu Trišiću, radniku Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“ koji je poginuo pre 24 godine na svom radnom mestu tokom NATO bombardovanja, danas, 04. aprila 2023. godine, odata je počast polaganjem venaca na spomen obeležje u krugu toplane „Novi Beograd”.

Komemorativnom skupu prisustvovali su članovi porodice Trišić, Slobodan Šolević, član Gradskog veća, poslovodstvo preduzeća, predstavnici sindikatalnih organizacija „Beogradskih elektrana”, predstavnici UBNOR-a, kao i bivši menadžment „Beogradskih elektrana“ i mnogobrojne kolege Slobodana Trišića.

Na današnji dan pre 24 godina, tokom NATO bombardovanja Savezne republike Jugoslavije, bombardovana je toplana „Novi Beograd“. Pored toga što je pričinjena velika materijalna šteta, ugašen je i jedan ljudski život. Slobodan Trišić, radnik „Beogradskih elektrana“, poginuo je na radnom mestu savesno obavljajući svoj posao.

– Tokom godina, obnovljeni su rezervoari, crpna stanica, nadoknađena je velika materijalna šteta, ali nažalost, dragoceni izgubljeni život ne možemo da vratimo. Ne možemo da vratimo stradalog oca, supružnika, kolegu i prijatelja. Ovo mesto je mesto sećanja i opomene na nepravdu koja je zadesila naš narod, naše preduzeće i što je najtragičnije, porodicu Trišić. Nažalost, sličnih mesta imamo svuda po Srbiji – istakao je Vanja Vukić, direktor „Beogradskih elektrana“.

Prema njegovim rečima, izgubljeni životi nas obavezuju da budemo još bolji, da radimo pametno i budemo motivisani gubitkom.