Rukovodstvo „Beogradskih elektrana“ i članovi porodice odali počast Slobodanu Trišiću, radniku poginulom za vreme NATO agresije

Rukovodstvo „Beogradskih elektrana“ i članovi porodice odali počast Slobodanu Trišiću, radniku poginulom za vreme NATO agresije

Članovi porodice Trišić, menadžment „Beogradskih elektrana“ predvođen direktorom Radetom Bastom, kolege, sindikati, predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su danas, 04. aprila 2021. godine, vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je poginuo pre 22 godine na svom radnom mestu, za vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i bombardovanja toplane „Novi Beograd“.

Menadžment preduzeća zahvaljuje se vrhovnom komandantu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što svojom promišljenom i mudrom politikom predvodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak i razvoj i posle svih izazova koji su pratili našu zemlju. Srbija danas više nije nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla 1999. godine. Iako su posledice ovog bezumnog čina ostavile traga i na zaposlene u preduzeću, koji i danas obolevaju od najtežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo kao narod da se borimo za istinu i pravdu.

-Tačno pre 22 godine, u 04 časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našeg kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke. Naša obaveza je da sačuvamo sećanje na ovaj tragičan događaj i nedužnu žrtvu. Nismo ni slutili da bi ovaj komunalni sistem Beograda, koji je u potpunosti bio i ostao u civilnoj funkciji mogao biti meta vojnog napada. Događaji su pokazali da je to bilo naivno verovanje. Pogibija našeg kolege Slobodana je uvećala dugačak spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada na našu zemlju – istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića i šef službe operativne zaštite od požara i obezbeđenja. Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti, stava je menadžment „Beogradskih elektrana“ predvođen direktorom Bastom.