Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio se radniku „Beogradskih elektrana” na herojskom činu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio se radniku „Beogradskih elektrana” na herojskom činu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru Stefana Trifunovića, radnika JKP „Beogradske elektrane”, koji je nedavno ugasio požar u autobusu javnog gradskog prevoza. Vesić je istakao da je Trifunović načinio herojski podvig, jer je kao putnik ugasio požar u autobusu na liniji 16.

– Ono što je Stefan uradio, nije uobičajeno. Pokazao je veliku hrabrost i odgovornost prema društvu zbog čega je ponos svih nas u Skupštini grada. Stefan je već četiri meseca zaposlen u Skupštini grada, tačnije u „Beogradskim elektranama”, i ovim činom se kvalifikovao da ostane duže kod nas. Naprosto, želimo da ovakvi ljudi rade za Grad – ukazao je Vesić. Podsetio je da radnici komunalnih preduzeća rade i žive 24 sata za ovaj grad.

– Za njih nema subote, nedelje i praznika, jer komunalni sistem mora da funkcioniše. Stefan je jedan od njih, pokazao je da nije samo radnik komunalnog preduzeća, već da je spreman da rizikuje i život da bi sačuvao imovinu grada – ukazao je Vesić. Vesić je u znak zahvalnosti uručio Stefanu Trifunoviću vaučer za letovanje.

– Ovo je način da mu se odužimo i skrenemo pažnju javnosti na ovakve herojske činove – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Trifunović je objasnio da je tog dana kao putnik autobusa na liniji 16 radio na toplovodu u Bulevaru despota Stefana kada se autobus zapalio.

– Putnici su izašli napolje, bio sam priseban i uspeo sam da ugasim požar – naveo je Trifunović i zahvalio zameniku gradonačelnika na vaučeru i podršci, kao i direktoru i radnicima.

Izvor: Beoinfo vesti